Първокласник е със счупен таз след срутване на неприбрана изборна конструкция

Първокласник от Рудозем е със счупен таз след като в междучасието върху него е паднала модулна конструкция, останала в класната стая от изборите, съобщи “Дарик”.

Детето си е играело в класната стая в СОУ „Св. Св. Кирил и Методий", когато е било затиснато от конструкцията, която му е счупила таза.

Инцидентът е станал в сряда, а по случая е назначена проверка от регионалния инспекторат по образованието в Смолян, съобщи за Дарик шефът на инспектората Иван Муцевски.

По думите му директорът на училището Данка Чакърова се е опитала да прикрие информацията за инцидента.

“Неприбрани модули от изборните стаички, знаете, че изборите се правят в училище, и там се сглобяват тези модули, явно не са били прибрани. Това нещо е паднало и му е счупило таза. Аз се ужасявам само от мисълта за това. За мен оттук още има нарушение, че не са взети мерки за обезопасяването му. След това директорът се е опитал да укрие това - аз научих за инцидента от странични хора и от медиите, а има изрично разпореждане, че трябва да бъда уведомен веднага по телефона и да получа доклад след това. Според мен директорът се е опитал да укрие това. Утре изпращам проверка, за да се констатира истината. Винаги, когато се касае за живота на децата, няма място за компромиси", заяви Муцевски.

На въпрос чия е отговорността тези модули да бъдат прибрани в съответния срок, Муцевски отговори: “В училището отговорността е на директора. А също и на общината", обясни още Муцевски.

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?