Първородният син на президента Плевнелиев е починал от много рядка болест

Тя не е давала симптоми и и довела до внезапен кръвоизлив с фатален край

Първородният син на президента Плевнелиев е починал от много рядка болест

От изключително рядка болест, която не е давала никакви признаци по време на растежа, е починал внезапно първородният син на президента Росен Плевнелиев и съпругата му Юлиана – Филип.

Тъжната новина бе съобщена от прессекретариата на президентствот, в което се посочва, че "Днес, 8 август, ни напусна първородният ни син Филип. Той беше добро и слънчево дете - даряваше радост на нас и на всички, които го познаваха. В този изключително труден за семейството момент, съпругата ми, двамата ни синове и аз молим да бъдем оставени на спокойствие в скръбта ни."

От Националната кардиологична болница, където детето е постъпило в ранните часове на нощта в неделя, съобщиха пред БТА, че причината за смъртта е разкъсване на аортата, причинено от рядко заболяване, протекло без сиптоми по време на растежа на 14-годишното момче, което е било активен спортист.

Въпреки направената операция и борбата за живота на момчето, изходът е бил фатален.

Премиерът Бойко Борисов е отказал да участва в събития в София в неделя в знак на съпричастност към скръбта на президентското семейство. Росен и Юлияна Плевнелиеви имат още двама синове - Асен и Павел.

Екипът на Mediapool поднася своите съболезнования на семейството на президента.

В късния следобед хора оставиха пред Президентството цветя в памет на починалото момче и в знак на съпричастност към скръбта на семейство Плевнелиеви.

Споделяне

Още от България