Пасажер, получил "просветление от Аллах", безуспешно се опитал да нахлуе в пилотска кабина

Американският гражданин от йордански произход, който се опитал да нахлуе в пилотската кабина, впоследствие се е успокоил, пише сръбският сайт Блиц

Пасажер от полет на "Луфтханза" по маршрута Франкфурт-Белград е арестуван в неделя, след като заплашил да отвори вратата на самолета по време на полета, предаде Асошиейтед прес, като се позова на сръбските власти, предаде БТА.

Белградски медии цитират разкази на пътници, според които мъжът тропал на вратата на пилотската кабина и заплашвал да свали самолета, докато летял над Австрия, ако не му бъде позволено да влезе.

От "Луфтханза" съобщават, че екипажът и пътници от полет 1406 успели да обуздаят пътника до приземяването. Самолетът е кацнал в Белград без проблеми, а буйният пасажер е бил предаден на местните власти.

В. "Блиц" съобщава, че мъжът е от Йордания, но има американски паспорт. Полицията го е разпитала.

Главният прокурор на Сърбия е наредил 48-часов предварителен арест на заподозрения по обвинение в застрашаване на обществената безопасност.

Пътници, сред които играчите от сръбски отбор по хандбал, разказаха, че мъжът се е държал неразумно от самото начало на полета.

"По средата на полета той опита да отвори вратата на самолета, но кабинният екипаж го спря", разказа президентът на хандбалния отбор на Войводина Милан Джукич. Той допълни, че двама от играчите "са пазили" заподозрения през останалото време от полета, през което той е бил ограничен в бизнес класата на самолета.

Споделяне

Още от Свят

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?