ПАСЕ обърнала сериозно внимание на съдебната реформа, предлагана от "Движение 21"

Реформата на съдебната система, която предлага партията на Татяна Дончева, е станала обект на сериозно обсъждане по време на срещата на заместник-председателя на "Движение 21“ Данаил Георгиев и представители на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), съобщиха от пресцентъра на формацията.

"Движение 21” е единствената партия, която предлага конкретни мерки за промени в съдебната система. Сред тях са изваждането на прокуратурата от съдебната система, въвеждането на нов принцип за избор на ръководство на Висшия съдебен съвет и предлаганата промяна в начина на избиране на нов главен прокурор, са предизвикали особен интерес сред депутати от Швейцария, Полша и Италия - представители на ПАСЕ.

"Разговаряхме за обстановката в страната и острото противопоставяне на двете основни политически партии. Ситуацията в страната е такава, че хората са обезверени и доверието в политиците е много ниско. И това е резултат от силната олигархическа обвързаност на трите основни партии“, заяви Данаил Георгиев.

Срещата на "Движение 21“ с представителите на ПАСЕ е част от мисията на европейската организация в България. Целта на посещението е да бъде проучена обстановката в България преди провеждането на парламентарните избори.

Избори 2014. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Споделяне

Още от Избори 2014