Паси говори с бизнеса за българското участие в следвоенното възстановяване на Ирак

Външният министър Соломон Паси обсъди с бизнесорганизации как България може да се включи в следвоенното възстановяване на Ирак.

В срещата участваха председателят на Българската търговско-промишлена палата Божидар Божинов, председателят на Съюза на работодателите Васил Василев и заместник-председателят на Българската стопанска камара Георги Шиваров.

Според Васил Василев срещата е била много важна , тъй като е изяснила, че политиката на страната ни създава условия за участие на български компании в предстоящи възстановителни дейности в Ирак. Готови сме да работим активно, за да може българските фирми да бъдат полезни, заяви Василев.

По думите на председателя на БТПП Божидар Божинов на срещата е коментиран въпросът какви ще бъдат изискванията за стандарти към българските фирми, които биха могли да приемат поръчки във възстановяването на Ирак за хранителни продукти, облекло и други стоки за бита.

Заместник-председателят на БСК Георги Шиваров е поставил въпроса какви ще бъдат пазарните правила след евентуални военни действия в Персийския залив в периода на възстановяване. В този смисъл държавата да се подготви за предстоящите търгове, за да може българските фирми да участват в предстоящото възстановяване в района, е била неговата препоръка.

Споделяне

Още от Бизнес

Прави ли са да протестират превозвачи, таксита и транспортни синдикати?