Паси – вече женен кандидат за шеф на НАТО

Паси – вече женен кандидат за шеф на НАТО

Соломон Паси прибави нов положителен имиджов щрих към кандидатурата си за поста генерален секретар на НАТО. От събота той вече има нова съпруга – която, без изненада, е приятелката му от известен брой години насам – Гергана Грънчарова, министър по европейските въпроси.

Двамата сключиха граждански брак в село Стойките под връх Перелик в Родопите в тесен приятелски кръг, но с добре подбрано журналистическо присъствие. Светското събитие намери подобаващо отражение в медиите с обилни репортажи, подплатени с много снимки.

Бракосъчетанието, което не е първото и за двамата, стана два дни, след като Министерският съвет прие решение за официалното номиниране на Паси за ръководния пост в Атлантическия пакт. Стъпката на страната леко шокира европейската дипломация, защото сондажите за една или друга кандидатура на такъв пост се извършват дискретно по дипломатически път.

До момента правителството не е гласувало отпускането на средства за кампанията на Паси, както направи за Ирина Бокова, която е кандидат на страната ни за шеф на ЮНЕСКО. Най-голямата партия в тройната коалиция – БСП, имаше сериозни резерви към идеята на Паси да се устреми към такъв важен пост, но очевидно е отстъпила пред натиска на НДСВ.

Споделяне

Още от