Пътен полицай бе заснет как взема подкуп

Пътен полицай бе заснет как взема подкуп

Столичен пътен полицай бе заснет от шофьор как взема подкуп от 50 лв, за да не наложи по-тежка санкция. Видеото вече е предадено на прокуратурата и бе излъчено в петък сутринта по бТВ.

На записа се чува ясно как полицаят инструктира шофьора да му даде парите "ниско долу", най-вероятно, за да не бъде заснет от камерата на полицейската кола. Проблемът за полицая е, че шофьорът е включил мобилния си телефон да заснема.

"Вчера бях спрял на бул. Васил Левски за около 2 минути да си купя нещо за хапване. Е, доста солено ми излезе - 50 лева фиш и 50 лева рушвет”, коментира авторът на клипа пред бТВ..

Полицаят му обяснява къде да остави парите, отбелязва, че ако не беше дал 50 лв е щяло "да да го отнесе яко", защото му спестява глоба от поне 300 лв и спиране на колата от движение. Срещу тази "услуга" полицаят на два пъти казва на шофьора, че "трябва да почерпи”.

"Потвърждава се информацията, която първоначално е разпространена – че е поискан и взет подкуп", коментира говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред бТВ.

Установено е, че шофьорът, мотивиран от полицая да му даде рушвет, е бил без талон за технически преглед и е имал предишен фиш за нарушение – неправилно паркиране. Полицаят е служител на КАТ-Пътна полиция, като е ясна самоличността му, но Арнаудова не пожела да даде повече информация за него.

"Данните сочат на извършено престъпление – подкуп, класическата корупция, за която говорим в момента”, каза прокурор Арнаудова.

Видеото можете да видите ТУК.

Споделяне

Още от България