Пътеводителят "Космотурист" с нова класация за най-добрите хотели

В разгара на летния сезон пътеводителят "Космотурист" излезе с една доста полезна информация - класация на най-добрите хотели в световен мащаб, съобщи радио Дойче веле. Според резултатите най-добри са хотелите в Тайланд. България е на дъното.

В интернет човек може да се натъкне на цяла джунгла от оценки за качеството на хотелите по света. За да улесни търсенето, пътеводителят "Космотурист" преоцени и сглоби по нов начин почти всички публикувани в интернет мнения. От резултатите става ясно, че най-добрите хотелски стаи предлага Тайланд, следван от Чехия и Обединените арабски емирства.

91 000 хотели по света и у нас

Германия се нарежда едва в средата на тази класация, докато извършилите теста са отбелязали, че най-много рекламации е имало за хотели във Франция и Дания. Най-добро е обслужването в Япония, следвана от Германия и Полша. На абсолютното дъно са България и Мароко.

Тази прецизна нова оценка става възможна благодарение на новия семантичен софтуер за анализ, разработен от пътеводителя "Космотурист" в сътрудничество с катедрата по компютърна лингвистика на университета "Лудвиг Максимилиан" и Language Tools ООД. С този софтеуер са били изследвани над 28 милиона оценки за 91 000 хотели в немско- и англо-езични портали. Според Фредерик Краус, управителен директор на "Космотурист", това са 90 на сто от всички оценки за хотели в световната мрежа.

Проучването не обхваща всички страни

Използваният софтуер превежда значенията на оценките като променливи величини и така извършва количествени оценки. Отчетени са само страни с оценки за над 100 хотела във всяка една от тях. Самото проучване, както и няколко милиона нови препоръчвани хотели могат да бъдат видяни в интернет на адрес: http://www.cosmotourist.de/.

Споделяне

Още от Свят