Пътна полиция ще дебне за каруци нарушители в центъра на София

Пътна полиция ще дебне за каруци нарушители в центъра на София

Пътните полицаи, представители на общинската администрация и на Центъра за градска мобилност ще дебнат за каруци нарушители на забраната за движение на превозни средства с животинска тяга в центъра на София. Това съобщиха от пресцентъра на Столична община в понеделник, след като кметът на града Йорданка Фандъкова наредила да се засили контролът върху спазването на разпоредбите.

Полица и и общинари ще налагат и съответните глоби и принудителни административни мерки срещу онези, които не спазват правилата.

В случаите на принудително преместване на каруци, те ще се транспортират до специално определена площадка в гараж "Дружба". Там превозните средства и животните ще остават до заплащане на разноските по отстраняването и транспортирането им и на наложената глоба за извършеното административно нарушение.

От общината припомниха, че освен за централните части на София, забраната за движение на каруците се отнася и за Околовръстния път, бул. "Цар Борис Трети", бул. "Царица Йоана", бул. "Сливница", бул. "Ломско шосе", бул. "Рожен", бул. "Ген. Владимир Вазов", бул. "Ботевградско шосе", бул. "Цариградско шосе", ул. "Самоковско шосе", бул. "Александър Малинов", бул. "Драган Цанков", бул. "Св. Кл. Охридски", ул. "Симеоновско шосе", бул. "Черни връх", бул. "България" и бул. "Брюксел".

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?