Пътната агенция избира надзорна фирма за 90 км от магистрала "Хемус"

Срокът за подаването на офертите е до края на юли, строителят е държавната "Автомагистрали"

Пътната агенция избира надзорна фирма за 90 км от магистрала "Хемус"

Агенция "Пътна инфраструктура" стартира открита тръжна процедура за определяне на изпълнител на строителния надзор за изграждането на близо 90 км от магистрала "Хемус".

Това е отсечката между 222-ри и 310-ти километър, след връзката с пътя Русе - Велико Търново до строящия се в момента участък между Белокопитово – Буховци, съобщиха от АПИ.

Прогнозната стойност на поръчката е над 21.4 млн. лв. без ДДС.

Поръчката е разделена на три обособени позиции. Едната е за участък 7 с дължина 43.6 км с индикативната стойност близо 10.5 млн. лв. без ДДС. Другата е участък 8 с дължина 33.5 км и индикативната стойност малко над 8 млн. лв. без ДДС. Третата е участък 9 с дължина 11.9 км и индикативната стойност от 2.88 млн. лв. без ДДС.

Срокът за приемане на офертите е до 17:30 часа на 30 юли 2020 г.

В края на декември 2019 г. пътната агенция възложи проектирането и изпълнението на трите участъка на държавната компания "Автомагистрали" ЕАД без търг. Договорът с нея е за над 1.15 млрд. лв. без ДДС.

Доизграждането на магистрала "Хемус" между София и Варна е основен приоритет в програмата на правителството.

В момента в експлоатация са участъците от София до Боаза и от село Белокопитово до Варна, с обща дължина от около 180 км.

Неизградената част, започваща от пътен възел "Боаза" и завършваща при село Белокопитово, край Шумен, ще свърже вече построените участъци от двете страни на магистралата.

Премиерът Бойко Борисов нееднократно обеща магистралата да е готова през 2024 г.

Споделяне

Още от Бизнес