Пътната агенция обяви пукнатини по “Люлин“ за технологични

Пътната агенция обяви пукнатини по “Люлин“ за технологични
Появилите се пукнатини в пуснатия преди по-малко от десет дни участък от магистрала “Люлин“ бяха обявени от пътната агенция в понеделник за технологични и предвидени. През уикенда пътуващи по аутобана алармираха за нацепения асфалт по чисто новото съоръжение.

“В участъците на появилите се пукнатини в асфалта са предвидени дилатационни фуги, които по график трябва да бъдат монтирани през ноември или през 2011 г., в зависимост от метеорологичните условия. Пропукванията в асфалта в тези зони са очаквани, в резултат на големия трафик и незавършеното строителство“, пише в съобщение на Агенция “Пътна инфлрструктура“. От там допълниха, че строителството на пътния възел "Даскалово" на магистрала "Люлин" продължава. Няма пуск на цялото съоръжение и там се извършват строително-монтажни работи, посочват още от ведомството.

“Предвидените за монтаж фуги по цялото трасе на магистрала "Люлин" са 260. Те компенсират топлинното разширение на мостовете през лятото и зимата“, допълват от пътната агенция.

Технически пренасочването на движението от временно действащия до преди две седмици път към южната част на пътния възел беше направено, за да продължи работата на компанията-изпълнител по северната част на съоръжението. Като цяло пътният възел ще бъде завършен след монтажа на дилатационните фуги, се посочва още в съобщението.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Колко време давате на новия парламент?