Пътната агенция пуска допълнително още 120 000 винетки

120 000 винетки ще бъдат разпространени в понеделник в пунктовете за продажба на стикери. Допълнителният тираж се наложи след установената липса на винетки в много градове на страната,  съобщи инженер Лазар Лазаров, председател на Управителния съвет на Агенция ”Пътна  инфраструктура” в събота пред БНР.

”В петък сутринта проблемите започнаха от по-малките населени места като Свищов, Димитровград, Казанлък, частично от Силистра. Имаше сведения, че в Пловдив, в някои бензиностанции, също липсват винетни стикери. В днешния ден имаме сигнал за Благоевград за едно място. Веднага пътуват 5 700 винетки специално за Благоевград. Възложили сме на печатницата извънреден тираж, за да може в понеделник да имаме още 120 000 винетки. Колкото повече винетки се купуват, толкова повече приходи има за ремонт на пътища, така че на този етап не мислим за увеличаване на цената през 2014 година”, заяви той.

Във Видин също липсват винетки. Според водачи на моторни превозни средства заредените количества по бензиностанциите са изчерпани навсякъде. Пътните полицаи ще правят компромиси и ще пускат шофьори без винетки до вторник, когато се очаква дистрибуторите за Видинско да заредят нови количества.

Споделяне

Още от България