Пътната агенция търси пари за мантинели за опасни участъци

Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) ще обяви търг за доставки и монтаж на мантинели за цялата републиканска пътна мрежа, съобщи в петък Божидар Йотов, председател на Управителния съвет на агенцията.

Запитан откъде ще дойдат средствата за поръчката, Йотов обясни, че в ситуация на криза това може да стане с "воля и късане на средства от други места". "Но трябва да стане поне до минимума за най-опасните участъци. Стъпка по стъпка, защото нямаме големи пари", каза Йотов.

АПИ получи в петък дарение от браншовата асоциация "Пътна безопасност" за обезопасяване на пътен участък между Созопол и Приморско. Става дума за опасния завой до река Ропотамо, известен с концентрацията на много катастрофи с човешки жертви.

Николай Иванов, председател на асоциацията, обясни, че има готов проект за участъка между Созопол и Приморско и необходимите разрешения за дейностите.

Очаква се работата да бъде завършена до края на август. Дарението е за 24 000 лева.

Ще бъдат поставени нови пътни знаци със специален светлоотразителен фон от най-висок клас. Ще има хоризонтална маркировка, стоманена предпазна ограда и т.н.

Дейностите ще бъдат изцяло за сметка на фирмите, които ще го изпълнят.

Споделяне

Още от Бизнес