Пътната агенция все още е на автопилот

Лансират Стилян Кротнев за шеф на АПИ

Пътната агенция все още е на автопилот

Вече две седмици Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) е на автопилот и няма кой да придвижва дори документацията за публикуване. След оставките на двамата членове на Управителния съвет на АПИ – председателят Светослав Глосов и Веселин Давидов, заради хаоса с винетките, третият – Дончо Атанасов е излязъл в болнични през миналата седмица и не е на работа, твърдят източници на Mediapool от АПИ.

Така в момента няма дори кой да подпише документи, за да бъдат публикувани. Най-вероятно това е причината да няма движение по публикуването на договора между АПИ и държавната компания "Автомагистрали". Министърът на регионалното развитие Петя Аврамова обеща това да се случи след 20 януари, но все още не е факт, показа проверка на Mediapool. В 18 часа пътната агенция съобщи, че договорът вече е публикуван, макар да не е дължано по закон да го прави. Документът е изпратен и на депутатите от БСП, които преди дни го поискаха.

Междувременно премиерът Бойко Борисов поиска "ударно" да започне строителството на магистрала "Хемус". При откриването на завода на американската "Варок" в Димитровград Борисов заяви: "Стартираме ударно "Хемус". Искам март месец да направим поне три първи копки на магистралата, защото виждате на юг по магистралите завод след завод."

Не е ясно обаче това как ще се случи, защото отчуждителните процедури за изграждането на магистралата не са приключили.

Най-вероятно поради липса на ръководство на АПИ няма никакво движение и по другия важен договор – за изграждането на тунел "Железница", който беше спечелен от "Джи Пи Груп".

Междувременно преди ден в пътната агенция се разнесе мълва, че вече има нов шеф и това е Стилиян Кротнев. Официално потвърждение от АПИ обаче няма. По неофициална информация Кротнев все още не е дал съгласието си да заеме ветровития пост.

Стилян Кротнев е роден през 1981 г. и е завършил "Финанси" във Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий". Магистър е по публична администрация от Университета по национално и световно стопанство.

Работил е в пътната агенция като експерт и достига до началник на отдела, отговарящ за проектите по оперативна програма "Транспорт". Работил е и в Националната компания "Железопътна инфраструктура", където също се занимава с европроектите. Бил е заместник-директор на държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура". В момента е шеф на дирекция "Управление на собствеността и социални дейности" в МВР.

Освен двама нови членове на Управителния съвет на АПИ без началник е и Националното тол управление. Неговият шеф Антон Антонов първи подаде оставка заради проблемите с въвеждането на тол системата, заедно с Веселин Давидов от управителния съвет на АПИ.

 

Споделяне

Още от България