Пътническият терминал на парижкото летище евакуиран заради опасност от ново срутване

Пътническият терминал 2 Е на парижкото международно летище Шарл де Гол бе евакуиран заради подозрителни звуци от пропукване в бетонната конструкция, предаде Франс прес. Евакуирани бяха десетки пожарникари и специалисти разследват вчерашния инцидент, при който се срути част от покрива и уби четирима души, а трима бяха ранени.

Пропукванията са били чути от двете страни на зоната на вчерашната катастрофа. Всички са напуснали района, дори и пожарникарите. Техниците ще преценят дали работата може да се възобнови днес следобед.

Специалистите все още нямат обяснение за трагедията. Строителната компания ЖТМ, която е изпълнител на бетонното покритие на терминала, вече 30 часа след инцидента се няма никаква версия за причината за случилото се. Пиер Граф, президент на групата Парижки летища - възложител на проекта, заяви днес, че ако рухналата част не може да се възстанови надеждно, цялото съоръжение ще бъде бутнато.

Сградата беше открита едва миналата година. Архитектът на съоръжението - Пол Андрьо, излетя за Париж, за да помогне на следователите да установят дали инцидентът е предизвикан от проектантска грешка или заради начина на строителното му изпълнение, предаде Би Би Си. Успоредно с техническата проверка тече и полицейско разследване.

Още от Свят

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: