Пътник на "Райънеър" излезе на самолетното крило през аварийния изход

Пътник на "Райънеър" излезе на самолетното крило през аварийния изход

Пътник на авиокомпания "Райънеър", на когото му писнало да чака в самолета на испанско летище, шокирал спътниците си, след като излязъл през аварийния изход и застанал на крилото. Неговият полет от Лондон се забавил с един час, а след кацането в Малага пътниците са чакали в самолета 30 минути без да могат да излязат и без да ги информират защо.

57- годишният поляк поседял на крилото, докато екипажът го убедил да се върне вътре. След това той бил задържан от служителите по сигурността на летището.

На видеозапис, направен от друг пътник, се вижда как мъжът оставя ръчния си багаж и се отправя към ръба на самолетното крило, докато в салона се чува смях, предаде БиБиСи.

Необичайният инцидент се е случил на 1 януари с полет FR8164 от летище Станстед до Малага.

Един от очевидците разказва, че било "сюрреалистично", когато мъжът внезапно отворил вратата на аварийния изход и обявил: "Аз излизам през крилото". Друг очевидец, цитиран също от "Дейл мейл", обаче казва, че мъжът страдал от астма и му било трудно да диша.

"Аз разговарях с него по време на полета, той няколко пъти използва инхалатора си. Той също така взе лекарства преди самото излитане", разказва пътникът.

Говорител на нискобюджетната авиокомпания "Райънеър" окачестви случилото се като нарушение на правилата за сигурност на летището.

"Полицията на летище Малага незабавно арестува пътника и, тъй като това беше нарушение на испанските правила за сигурност, с него се занимават испанските власти", поясни той.

Това не е първият случай на неочаквано поведение от страна на пътници на "Райънеър". През 2016 г. пътник на ирландската авиокомпания скочи от отделения вече от самолета ръкав и спринтира по пистата на летището в Мадрид, за да догони самолета, излитащ за Гран Канария.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят