Пътник от боинга, катастрофирал в Украйна, бил намерен с кислородна маска на лицето

Един от загиналите пътници на малайзийския Боинг-777, катастрофирал през юли в Украйна, е бил намерен с кислородна маска на лицето. Това съобщи холандският външен министър Франс Тимерманс.

Самолетът, летял от Амстердам за Куала Лумпур, падна над Източна Украйна на 17 юли. Загинаха всичките 298 души на борда, предимно холандци.

По-рано се смяташе, че всички на борда са загинали мигновено. "Хората едва ли са могли да видят как наближава ракетата, но знаете ли, че един от загиналите е бил открит с кислородна маска на лицето? Значи е имал време да го направи. Най-малкото не бива да изключваме тази възможност", каза министърът, цитиран от холандската телевизия NOS.

Предварителният доклад относно причините за катастрофата, публикуван от холандския Съвет за сигурност, не съдържаше никакви сведения за кислородната маска. По данни на организацията боингът е бил "ударен от множество високозаредени частици, поради което самолетът вероятно се е разпаднал във въздуха". Според експерти при това положение хората на борда са живели още само няколко секунди.

Споделяне

Още от Свят