Пътници надхитрили похитителя на самолета им

Пътници надхитрили похитителя на самолета им

Пилотът на отвлечения мавритански самолет нарочно е направил твърдо кацане, за да може пътниците и екипажът да обезвредят похитителя, съобщи в петък ББС.

По информация на АФП пилотът споделил с пътниците плана си след като разбрал, че нападателят не говори френски. Както екипажът се уговорил, нападателят бил повален и обезоръжен след като машината рязко кацнала на Канарските острови. Похитителят бил завързан и предаден на испанската полиция.

Самолетът Боинг-737 на мавританските авиолинии, който излетял от столицата Нуакшот със 71 пътници, беше отвлечен преди ден малко след излитането си.

Той се приземи в Лас Палмас, на Канарските острови, където похитителят бе задържан от испанската полиция.

Нападателят бил мавританец, въоръжен с два пистолета. Той възнамерявал да отиде във Франция, където да поиска политическо убежище. Пилотът успял да го убеди, че самолетът няма достатъчно гориво, за да стигне до Франция и трябва да се приземи на Канарските острови.

При евакуацията на самолета на летището са пострадали 20 пътници. Някои от тях изпаднали в паника при приземяването и скочили, съобщиха спасителните служби. Бременна жена е в шок. На похитителя също трябвало да бъде оказана медицинска помощ след побоя, нанесен му от пътниците.

Споделяне

Още от Свят