Пътниците на "Бритиш Еъруйез" вече ще си плащат храната на борда

Пътниците на "Бритиш Еъруйез" вече ще си плащат храната на борда

Британската авиокомпания "Бритиш еъруейз" (British Airways) съобщи, че пътниците в икономична класа вече ще плащат сервираната храна на борда на самолетите при полети на къси и средни разстояния, както правят нискотарифните компании, предаде Франс прес, цитирана от БТА в петък.

За целта авиопревозвачът се обединява с хранителното подразделение на британската група "Маркс енд Спенсър" (Marks and Spencer). Решението е взето след консултации с клиентите, които като цяло са отговорили, че предпочитат да плащат за по-качествена храна, отколкото да получават безплатни сандвичи на борда на самолета.

Досега пътниците в икономичната класа на "Бритиш еъруейз" имаха право на сандвич и напитка, включени в цената на билета.

Вместо това пътниците ще могат да избират от меню, предложено от "Маркс енд Спенсър" при полети под 5 часа, обясни авиокомпанията в комюнике. Цените в него ще са от 1 до близо 5 британски лири (1.15 до 5.80 евро). Пътниците в бизнес класа ще продължат да получават безплатна храна от специално меню.

Новата система влиза в сила от 11 януари при полетите от основните лондонски летища "Хийтроу" и "Гетуик", след което ще се прилага и за други полети.

Споделяне

Още от Бизнес

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?