Пътниците на "УизЕър" ще могат да компенсират въглеродния си отпечатък

Пътниците на "УизЕър" ще могат да компенсират въглеродния си отпечатък

Пътниците на нискотарифната авиокомпания "УизЕър" ще могат да изчисляват въздействието върху околната среда на всеки свой полет чрез въглероден калкулатор на сайта на превозвача. След това, ако искат, могат да намалят своя въглероден отпечатък като подкрепят финансово климатичен проект като след това ще получат сертификат за парниковите емисии, които са компенсирали по този начин.

Схемата е създадена заедно с норвежката технологична компания CHOOOSE, предоставяща платформата си подкрепа на различни проекти за намаляване на въглеродния отпечатък по света.

Първоначално пасажерите ще могат да подкрепят международната програма за засаждане на дървета в Уганда и проектът за депото Pichacay за възобновяема енергия в Еквадор, което оползотворява битови и търговски отпадъци за производство на чисто електричество от метан. И двата проекта са сертифицирани от Verified Carbon Standard като измеримо средство за намаляване на емисиите.

"Стремим се да се утвърдим като най-зелената и предпочитана авиокомпания, като работим усилено и непрекъснато за намаляване на екологичния си отпечатък", коментира Марион Жофроу, главен корпоративен директор в "УизЕър", и отбелязва, че в момента авиокомпанията има едно от най-ниските нива на въглеродни емисии в европейската авиационна индустрия, които са 57.2 гр/км/пътник.

Споделяне

Още от Бизнес