Патриарх Неофит пожела благоденствие и мир за всички хора

Патриарх Неофит пожела благоденствие и мир за всички хора

В празничното си послание българският патриарх Неофит пожела благоденствие и мир за всички хора и призова за милосърдие и благотворителност.

”Христовото Рождение озарява всеки от нас и цялото творение”, каза в своето патриаршеско и синодално послание за Рождество Христово патриарх Неофит, който води празничната литургия в храма "Свети Александър Невски".
.

”Възлюбени в Господа, като следваме Господните повели, апостолските наставления и думите на светите наши отци, да постоянстваме във вярата и в усвояването на плодовете от спасителното за нас Въплъщение на Божия Син и наш Господ Иисус Христос. Нека с думите и делата си бъдем истински Господни ученици, Негови свидетели и възвестители на святата Му воля, проповедници на спасителното за човеците евангелско благовестие, та по завета Христов, като виждат делата ни, всички да познаят Истината и да прославят Небесния наш Отец”, заяви патриарх Неофит


”Нека със слово и дело подражаваме на Неговата жертвена любов към нас, както и Сам Той ни казва: “По това ще познаят всички, че сте Мои ученици, ако любов имате помежду си”, посочи патриархът.

”В деня на славното Христово Рождество отечески приветстваме всички верни чеда на светата наша Православна Църква в Родината ни и далеч от нейните предели, като всесърдечно благопожелаваме на всички вас крепко здраве, бодър дух и благословени от Бога успехи във всяко богоугодно и доброполезно начинание! Божията милост и любов, благодат и мир на раждащия се днес във Витлеем Богомладенец и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас“, каза още патриарх Неофит.

Споделяне

Още от Общество

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?