Патриарх Неофит призова протестиращите: Търсете истината, която ще ви направи свободни

Михаил Миков и патриарх Неофит. Сн: БГНЕС

Българският патриарх Неофит отправи призив към протестиращите да търсят истината. Пред журналисти след освещаването на нов ангиограф в Клиниката по кардиология в столичната болница "Света Ана", той каза: "Трябва да търсим мира и да го следваме, както ни е завещала Светата Библия".

След като призова протестиращите да търсят истината, която ще ги направи свободни, патриарх Неофит добави: "Сигурно на всеки е скъпо на сърцето това настроение на младите хора и не може да не ни вдъхнови да им помагаме молитвено да постигнат онова добро, към което се стремят".

По-рано през деня патриархът и членовете на Светия синод се срещнаха в Синодалната палата с председателя на Народното събрание Михаил Миков. Те са обсъдили ситуацията в страната, съобщи БТА.

След срещата Миков каза, че ще бъдат предложени промени в Закона за вероизповеданията, който да реши въпросът за трудово-правния статут на свещенослужителите. Според него никой от народните представители няма да е против предлаганите промени.

“Смятам, че това е въпрос, узрял за решаване. Един свещенослужител не е работник на трудов договор по осем часа и решаването на въпроса ще сложи здрава законова основа“, обясни председателят на парламента.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Докъде е проникнала руската шпионска и пропагандна мрежа в България?