Патриархът благослови министрите преди заседанието на кабинета

Сн. БГНЕС

Патриарх Неофит прочете молитва в заседателната зала на Министерския съвет преди редовното заседание на кабинета с пожелание за успех и божие благословение на министрите и се помоли за мъдрост и умение в работата им.

"Вчера имахме честта и радостта да посрещнем Негово превъзходителство господин Бойко Борисов в Софийската Света митрополия. Имахме сърдечен, откровен разговор с много добри резултати. В началото на новата година това и за нас беше насърчение, а и вярвам, както го изрази господин министър-председателя, духовна радост и подкрепа, особено след като толкова храмове са били реставрирани с негово участие, негово насърчение и радвайки се на това, което е постигнато", заяви патриарх Неофит.

Благодаря ви от сърце за стореното за Светата ни църква. Да се помолим за успех през новата година и благословени усилия за благото на нашето отечество, на Светата ни църква и на прекрасния ни народ", каза патриархът.

"Да благодарим на патриарха, както прочете, без "Началника" нищо не можем да направим", каза след прочитането на молитвата премиерът Бойко Борисов.

Споделяне
Още от България