Патриархът благослови министрите преди заседанието на кабинета

Сн. БГНЕС

Патриарх Неофит прочете молитва в заседателната зала на Министерския съвет преди редовното заседание на кабинета с пожелание за успех и божие благословение на министрите и се помоли за мъдрост и умение в работата им.

"Вчера имахме честта и радостта да посрещнем Негово превъзходителство господин Бойко Борисов в Софийската Света митрополия. Имахме сърдечен, откровен разговор с много добри резултати. В началото на новата година това и за нас беше насърчение, а и вярвам, както го изрази господин министър-председателя, духовна радост и подкрепа, особено след като толкова храмове са били реставрирани с негово участие, негово насърчение и радвайки се на това, което е постигнато", заяви патриарх Неофит.

Благодаря ви от сърце за стореното за Светата ни църква. Да се помолим за успех през новата година и благословени усилия за благото на нашето отечество, на Светата ни църква и на прекрасния ни народ", каза патриархът.

"Да благодарим на патриарха, както прочете, без "Началника" нищо не можем да направим", каза след прочитането на молитвата премиерът Бойко Борисов.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?