"Патриоти" и полиция пазят границата с Турция

Преминаването на автомобили е свободно, трафикът е нормален

"Патриоти" и полиция пазят границата с Турция

Така наречените "Патриоти" продължават да стоят на граничните пунктове с Турция с цел да предотвратят "изборния туризъм". Те ще останат по местата си до края на приключването на изборния ден в неделя.

Срещу тях стоят полицаи и жандармеристи, които не разрешават блокада на границата.

Преминаването на автомобили и автобуси е свободно. Трафикът не е интензивен. На граничния пункт "Малко Търново" са преминали около десетина леки коли, а на "Капитан Андреево" около 10 – 15 автобуса.

На пътя на за ГКПП "Малко Търново" има около 60 души, каза Илиян Янчев, кмет на община Малко Търново.

"Границата е достъпна за всички, платното е отворено и в едната, и в другата посока. Хубаво е човек да има собствено мнение и да го отстоява, но не бива да пречи на другия", каза Янчев.

На ГКПП "Капитан Андреево" също има хора. Преди обяд имаше и митинг.

Преди обяд се появи информация за протести пред българското консулство в Одрин. До момента обаче такива не е имало и обстановката е спокойна, съобщи Нова телевизия.

През изминалата седмица бяха проведени няколко протеста на турската граница срещу изборния туризъм, организирани от участник в предстоящите парламентарни избори в неделя.

Те блокираха движението на автомобили за да попречат на влизащите в страната ни от турска територия. В петък следобед блокадата беше вдигната след намесата на полицията.

Споделяне

Още от България