"Патриоти" нападнали певиците от "Пуси райът" в руския град Нижни Новгород

Надежда Толоконникова и Мария Альохина - най-известните членове на руската пънкгрупа "Пуси райът", освободени наскоро от затвора - са били нападнати в град Нижни Новгород с дезинфектант от група младежи, които носели патриотични знаци.

Альохина е със сътресение на мозъка, Толоконникова – с изгаряния, предаде Франс прес.Надежда и Мария били в Нижни Новгород (на 400 км източно от Москва) с намерение да посетят тамошен затвор. "В 7.20 часа тази сутрин в заведение "МакДоналдс", където членовете на "Пуси Райът" и екипът им закусваха, влезе група младежи и ги нападна със спрей, зелен дезинфектант и друго оръжие", съобщи в имейл съпругът на Толоконникова Пьотър Верзилов.

Видеозапис, качен в интернет, показва как шестима млади мъже с ленти с цветовете на руското знаме, се приближават до жените, обиждат ги и междувременно заснемат случващото се. На записа се вижда, че лицата и ръцете на Толоконникова и Альохина са изцапани с дезинфектант, а челото на Альохина кърви.

                                                                

Адвокатът на "Пуси райът" Евгений Губин каза за агенция Интерфакс, че нападателите са хвърлили по двете жени метални предмети.

Впоследствие Толоконникова публикува в Туитър медицинско свидетелство, удостоверяващо, че е получила изгаряне първа степен на едното око, лицето и ръцете, а Альохина е с комоцио. В профила си в Туитър Альохина посочва, че се наложило да ѝ бъдат сложени хирургически шевове.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят