Патриотичният фронт пак не успя да реши минава ли в опозиция

За пореден ден Патриотичният фронт не успя да реши минава ли в опозиция на кабинета "Борисов", подкрепян от ГЕРБ, Реформаторския блок и АБВ. Очакваше се във вторник на заседание парламентарната група на националистите да реши дали ще продължи да гласува с управляващите, а по-късно тази седмица и коалиционния съвет на фронта да определи окончателно за отношението си към правителството.

Подобно нещо обаче не се е случило, тъй като лидерът на ВМРО и съпредседател на фронта Красимир Каракачанов не е в България. Пред журналисти шефът на НФСБ Валери Симеонов даде станалите традиционни в последните три седмици обяснения, че настояват за оттеглянето на двете номинации на НПСД, но всички трябва да бъдат "спокойни", тъй като не било в възможно с лека ръка да се зачеркне фактът, че 70% от програмата на националистите и тази на кабинета съвпадали.

Кога ще бъде взето окончателно решение дали ПФ минава в опозиция не е ясно.

Националистите смятат за провокация към себе си номинацията на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната и назначението на Веселин Пенев като областен управител на София-град. И двамата са от квотата на НПСД на Корман Исмаилов, която е част от Реформаторския блок.

Споделяне

Още от България