Патриотичният фронт продължава с опитите за промяна на Изборния кодекс

Лидерите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов

Патриотичният фронт проведе поредна среща с партньорите си от ГЕРБ и Реформаторския блок, на която настоя за изпълнение на седемте си искания, за да продължи да подкрепя правителството. Спорните точки са промените в Изборния кодекс за по-висок праг на преференцията за местните избори и въвеждането на активната регистрация, както и за запазването на цената на електричеството.

В четвъртък в парламента се проведе среща между съпредседателя на Патриотичния фронт Валери Симеонов, председателя на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов и съпредседателя на групата на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

 

От Патриотичния фронт настояват за промените и след днешната среща отново припомниха за ултимативния срок - 1-ви юли, когато трябва да обявят дали ще снемат подкрепата си от правителството.

 

Въпреки обясненията, че разговорът между трите политически сили е бил конструктивен и позитивен, съпредседателят на патриотите Валери Симеонов беше видимо недоволен.

 

Имаме известни опасения, че ако се отвори Изборният кодекс сега, могат да се случат много промени и наистина в "12 без 5" да създадат притеснения на обществото и на политическите сили, обясни в отговор Найден Зеленогорски от РБ.

 

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов отново потвърди, че изборното законодателство няма да се отваря за предстоящите избори.

"Ние не искаме да променяме правилата, които са заложени от Мая Манолова. Искаме все пак да видим какви ще бъдат обясненията на Мая Манолова след изборния резултат", каза той.

Споделяне

Още по темата

Още от България

В каква роля си представяте Слави Трифонов след изборите?