Патриотичният фронт се закани да не се продава за министерски кресла

Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. Сн. БГНЕС

За Патриотичния фронт е изключително важно България да има стабилно правителство, но ние няма да участваме на всяка цена в какъвто и да било кабинет, за постове и министерски кресла. Това коментира пред журналисти лидерът на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов на влизане в НДК.

Готови сме за разговори с всички български партии, с изключение на ДПС, по основните приоритети, добави той. Другият председател на националистичната коалиция Валери Симеонов обаче добави по-късно и Реформаторския блок към формациите, с които било изключено да се преговаря. "С изключително сериозни резерви се отнасяме към партията на Корман Исмаилов, защото тя е проердоганска партия и оттам го отнася Реформаторският блок. С всички останали сме готови да седнем и да преговаряме", заяви Симеонов, цитиран от агенция "Фокус".

Според Каракачанов у нас трябва да се приложи моделът на Меркел - "седнаха, три месеца преговаряха, направиха програма за управление, фиксираха всичко - борба с престъпността, цени на горивата, външна политика, политика по доходите, пенсии, здравеопазване, средства за въоръжение, енергетика".

По думите му досега правителствата в България са се правели по друг начин - "на тъмно".

Един от основните приоритети на Патриотичния фронт ще бъде спешната промяна на избирателния закон. Трябва да се пресече правото на българите извън ЕС да гласуват въобще, трябва да се пресече правото на хора, които не владеят български език, да гласуват, каза Валери Симеонов. От Патриотичния фронт са и за въвеждане на задължително гласуване.

Споделяне

Още от Избори 2014

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?