Патриотите искат оставката на шеф на комисия от ″Воля″

Патриотите искат оставката на шеф на комисия от ″Воля″

Парламентарната група на "Обединени патриоти" поиска в четвъртък оставката на Андон Дончев ("Воля) като председател на Комисията по политиките за българите в чужбина. Мотивът на националистите е, че той уронвал авторитета на Народното събрание и на България.

Депутатът от "Обединени патриоти" Красимир Богданов разказа в декларация от парламентарната трибуна случай от откриването на културно-информационен център на българите в с. Звонци в Сърбия. Дончев приветствал присъстващите българи с думите "народа на Югославия", обяснил им, че нямат нужда от членство в НАТО и ЕС, а в България в скоро време щял да се проведе референдум за излизане от НАТО, каквато кампания са поели от партия "Воля". Като заключение Дончев е обявил, че "местните хора не трябва да очакват нищо от България" и не е казал и една дума за правата на българите в Сърбия.

Богданов каза още, че на събитието са присъствали сръбски медии, които могат да използват превратно неговите думи.

Категорично не приемам основанията на "Обединени патриоти", отговори Дончев. "По време на официалните ни срещи в Сърбия в своето изказване се съгласих с преждеговорещите. Допълних техните изказвания, като изразих ползите и вредите от членството на България в НАТО", оправда се той.

Дончев заподозря "патриотите", че търсят тема, с която да атакуват "Воля". Причината, по думите му е била позиция на партията срещу модернизацията на армията.

Споделяне

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?