Патриотите поискаха отзоваване на турския посланик и спиране на европреговорите

Красимир Каракачанов, сн. БГНЕС

България трябва да поиска отзоваване на турския посланик и прекратяване на преговорите на Турция за членство в ЕС, призова Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО и съпредседател на Патриотичния фронт в съобщение на коалицията, разпространено във вторник,

Според него само за седмица Турция е навлязла грубо у нас с участието на българския политик Касим Дал в митинга в Истанбул в подкрепа на президента Реджеп Тайип Ердоган, заплахите на Турция да пусне мигрантите към България и укрилия се турски шофьор, причинил смъртта на двама души в катастрофа у нас.

"На този фон лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ си позволи да говори, че Патриотичният фронт е големият проблем на управлението. В това време се оказа, че през територията на страната преминават безнаказано потенциални и активни терористи, определени от службите като "заплаха за националната сигурност“, посочва се в изявлението на Патриотичния фронт.

Красимир Каракачанов призовава българските партии да направят "санитарен кордон“ около случващото се в Турция като БСП и ГЕРБ да се откажат от всякаква потенциална подкрепа от страна на ДПС, а реформаторите  да се разграничат от Касим Дал. Същото важи и за партията на Лютви Местан, която разчита предимно на изселническите организации, посочва той.  

"Турция отново е Болния човек. Грамадни митинги, на които и нацистите биха завидели, имитират демокрация. Чистката взема брутални размери", завършва изявлението на Патриотите.

Споделяне

Още от България