Пациент преби лекар в Южна Италия след 12-часово чакане в болница

Пациент преби лекар в болницата "Руджи" в град Салерно в Южна Италия, след като бил принуден да чака 12 часа да получи спешна медицинска помощ, съобщиха италиански медии.

35-годишният мъж се явил късно през нощта в отделението за спешна помощ с оплакване от анално кървене. Отделението било препълнено с пациенти и на него му е даден "зелен" код, тъй като попадал в категорията на не особено спешните случаи.

Според информациите отделението за спешна медицинска помощ на болницата "Руджи" е в окаяно състояние, разположено е в помещения с размери на килер, разполага с малко носилки и с още по-малко столове, няма климатична инсталация и пациентите са принудени да чакат с часове прави в жегата, без вода и храна.

Когато най-после дошъл редът на 35-годишния пациент да бъде прегледан, лекарят заключил, че той трябва да бъде приет в болница. Започнало безрезултатно търсене на свободно легло, но болницата се оказала препълнена.

Пациентът загубил контрол, нахвърлил се срещу лекаря и преди да успеят да се намесят персоналът и охраната, го превърнал в спешен пациент.

Нещастният хирург бил незабавно подложен на операция и колегите му смятат, че няма опасност за живота му, но се въздържат от прогнози за оздравяване, тъй като е с тежка черепна травма.

Салерно е град с около 140 хиляди жители, административен център на едноименната провинция в областта Кампания. Прочут е с най-старата в Европа здравна институция - Салернитанската медицинска школа, основана през 9-и век и смятана за предтеча на съвременните висши учебни заведения.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?