Пътуването до новите метростанции орязано в час пик

Херман ван Ромпой и Бойко Борисов шумно откриха метростанции в нищото преди два дни, сн. БГНЕС

Не всички влакове на метрото се движат до новите две спирки – в “Младост 3” и на бул. “Цариградско шосе”, открити шумно в сряда от премиера Бойко Борисов и президента на ЕС Херман ван Ромпой, стана ясно ден по-късно. В мрежата се появиха оплаквания на потърпевши клиенти, които са сваляни от мотрисите на спирката в “Младост 1”, защото влакът трябвало да се връща на обратно.

Шефът на “Метрополитен” АД Стоян Братоев обясни пред Mediapool, че в пиковите часове – от 7.30 до 9.00 часа и от 16.30 до 18 часа, влаковете на подземната железница имат маршрути. Някои ходят до “Младост 1”, други до “Цариградско шосе”, обясни той. Маршрутът е написан на светлинните табла на всяка мотриса, каза Братоев и посъветва хората да четат надписите.

На въпрос защо в обратна посока всички мотриси стигат до последната спирка, Братоев обясни, че хората трябвало да свикнат с маршрутите, защото в бъдеще влаковете към “Младост” ще се разклоняват – едните към летището, другите към “Бизнес парк София”.

Братоев отрече разреждането на влаковете до новите спирки да е свързано с липсата на мотриси. Новите 18 влакчета трябва да пристигнат в София през август-септември, когато ще се открият отсечките от метрото от “Надежда” до бул. “Черни връх”.

При откриването на новите метро спирки тази седмица се оказа, че до тях няма път. Спирката в “Младост 3” е буквално на поляната и до нея се стига по черен път.

Спирката на “Цариградско шосе” пък е изключително неудобна за жителите на “Дружба”, които дори се събраха на протест по време на церемонията по откриването.

Споделяне

Още от Бизнес