Пътуваща приказка с ретро трамвая в София в четвъртък

Пътуваща приказка с ретро трамвая в София в четвъртък

На 17 май приказните герои от книжките на Здрава Каменова ще пътешестват с ретро трамвая в София. Инициативата е дело на център "Алос" и се финансира от културната програма на Столична община.

Програмата е подходяща за малчугани между 4 и 8 години. Те ще се потопят във вълшебната игра на буквите, за да създадат своя собствена история в едно забавно приключение, казаха от "Алос".

Предвидени са две обиколки с ретро трамвая, който ще тръгне от площад "Възраждане"  и ще се движи по бул."Христо Ботев" до "Милениум център". Едната е в 16 часа, а другата в 17 часа.

Актрисите Моника Митева и Юлия Коларова ще четат откъси от книжките на Здрава Каменова. "Боб. Малката метална кутийка с голяма мечта" е приказката е за една използвана кутийка, която тръгва на дълъг път към мечтата си и стига до завода за рециклиране. В "Планетата на дядовците" се разказва как под едно дърво със зелени листа се случва магичната приказка за това къде отиват дядовците, когато ги заболят краката. В "Чорапът, който промени света" със сигурност ще се намери и някой зелен чорап...

На началната спирка на ретро трамвая в градинката на площад "Възраждане" от 16 до 18 часа ще се майсторят и оцветяват разделители за книги, за да могат децата винаги да следят любимите си спирки в книжките и да догонват лесно вълшебните истории.

Входът в ретро трамвая е на цената на билета за градски транспорт – 1.60 лв.

Споделяне

Още от Общество