Пътуващите по магистрала "Тракия" в посока Бургас се отклоняват при Мирово

С камери на "тапите" ловят нарушителите, колоните от автомобили са километрични

Пътуващите по магистрала "Тракия" в посока Бургас се отклоняват при Мирово

Ремонтът на виадуктите на магистрала "Тракия" предизвика километрични колони от автомобили. МВР и Пътната агенция призоваха да се ползват обходните маршрути.

От 16 до 18 часа движението по магистрала "Тракия" в посока от София към Пловдив се отклонява от пътен възел Мирово по алтернативния маршрут през Момин проход, Костенец, Септември и от там през селата Злокучене, Карабунар и Виноградец до пътен възел "Церово" и включване в магистрала "Тракия", съобщи агенция "Пътна инфраструктура". МВР призова да се ползва и подбалканския път.

В опашките са попаднали и бавно се придвижват, много камиони, ТИР-ове, каравани, автомобили с чужда регистрация на гастарбайтери, които пътуват за Западна Европа. Трафикът е изключително затруднен и натоварен, скоростта е бавна, попадайки в колоната, началото и краят ѝ не се виждат.

Вече са поставени пътни знаци и камери на "тапите" на 61-и и 67-и километър, където се образувала колоната от автомобили.


По заповед на министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева са монтирани информационни табели, указващи алтернативния маршрут за да бъдат избегнати колоните. МВР пък е поставило камери срещу нарушителите.

"Особен проблем, който имаме е, че шофьорите не спазват ограниченията за движение и създават проблеми. Призовавам всички водачи да спазват ограниченията. Сега вече ще има и камери, така че се навяваме да дисциплинираме водачите и да се отпуши движението. Призовавам водачите за повече търпение, защото трябва да ремонтираме виадуктите.”, каза регионалният министър.

В момента се ремонтират два виадукта на магистрала "Тракия". Виадукт "Вършилата" на 61-ия километър се прави от консорциум, в който влизат “Геострой”, “Мостремонт 97” и “Пътстрой 92” срещу 6 млн. лв. Ремонтът на виадукта на 67-ия километър при село Церево се извършва от австрийската "Порр“ срещу 7.2 млн. лв.

Споделяне

Още от България