Пътят Криводол-Борован ще се ремонтира за 8.5 млн. лв.

Пътят Криводол-Борован ще се ремонтира за 8.5 млн. лв.

Участъци от второкласния път Монтана – Криводол – Девене – Борован ще бъдат ремонтирани за 8.5 млн. лв. със средства по оперативна програма "Регионално развитие", съобщи агенция "Пътна инфраструктура".

 

Строителните работи се очаква да започнат следващите седмици с подобряването на метеорологичните условия. Срокът за приключването им е 180 дни.

 

Изпълнител на обекта е ДЗЗД "Пътища Северозапад 2012", в което влизат "ПСТ Холдинг" и "Пътища – М" Монтана, зад които стоят собствениците на Първа инвестиционна банка и Васил Божков. Договорът с тях е за 8.49 млн. лв. без ДДС.

 

Строителният надзор ще бъде осъществен от "Рутекс" за 122 631 лв. без ДДС.

 

Ще бъдат ремонтирани общо 19 км от второкласния път, който осигурява връзката на област Плевен с международен път Е-79 в посока Видин и Дунав мост ІІ. Той свързва градовете Бяла Слатина и Криводол и селата, намиращите се в близост до второкласния път.

 

С рехабилитацията на двата участъка, които преминават през Криводол и Борован, ще се подобри директната връзка между отделните населени места и ще се повиши безопасността и удобството при пътуване.

 

Проектът е част от шестия етап на оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г., която се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет.

Споделяне

Още от Бизнес