Пътят през Владая няма да се затваря във вторник

Най-вероятно ремонтът му ще става през нощта

Пътят през Владая, сн. БГНЕС

Пътната агенция се отказва от плановете си да затваря пътя през Владая изцяло, заради предстоящ ремонт на километър и половина от трасето поне засега.

Във вторник – 23 октомври, движението по първокласния път София - Перник през Владая ще се осъществява без ограничени, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Няма яснота какви ще са ограниченията за сряда и за това е най-добре шофьорите пътуващи през това направление да следят всеки ден сайта на пътната агенция.

Пътят през Владая ежедневно се ползва от стотици жители на Перник, Дупница, Кюстендил и Благоевград, които работят в София. Среднодневно през него преминават около 31 хиляди автомобила и попада в топ пет на най-натоварените пътища у нас, след участъци на магистрала "Тракия" и на пътя София – Сливница, сочат данните на АПИ.

Отделни участъци от пътя са в ужасно състояния и не им е правен основен ремонт от десетилетия.

Миналата година АПИ направи основен ремонт на отсечката между караулката при Владая и разклона за Мърчаево, като движението беше пренасочено през Владая по време на ремонта.

Сега ремонтът ще обхване участъка от разклона за Мърчаево до бензиностанцията на "Лукойл".

"За да не се затруднява трафикът при предвидените ремонтни работи в отсечката, ще се търсят варианти за организиране на движението, така че да не се ограничава изцяло движението и евентуално да се работи през нощта, така както беше направено и през миналата година", се казва в съобщението на АПИ в понеделник.

В него е посочено още, че целта е строителните дейности да не възпрепятстват пътуването на шофьорите между София и Перник.

В неделя обаче АПИ съобщи, че от вторник - 23 октомври, започва ремонта на пътя през Владая и затова трафикът се пренасочва по магистрала "Люлин", която също е в ремонт, заради активирало се свлачище. https://www.mediapool.bg/patyat-sofiya-pernik-prez-vladaya-shte-bade-zatvoren-za-remont-ot-23-oktomvri-news285261.html

От АПИ не се ангажират кога ще приключи ремонтът през Владая. Обещават това да стане в "началото на ноември".

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?