Заради снега

Пътят Шумен – Карнобат временно е затворен за камиони

Близо 950 машини обработват републиканските пътища, 170 – улиците на София

Сн.БГНЕС

Поради обилния сняг за почистване временно е ограничено движението на товарните автомобили през второкласния път Шумен – Карнобат, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Близо 950 машини обработват републиканските пътища, които са проходими при зимни условия. В София близо 170 машини почистват снега по улиците.

Няма данни за затруднения заради падналия сняг, блокирани автомобили и хора.

Близо 950 машини обработват републиканските пътища

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. 948 машини обработват пътищата в районите със снеговалеж. 27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Без ограничение за всички видове моторни превозни средства е пътуването по високопланинските проходи "Републиката", "Предела", "Пампорово" и "Айтоски". Затворени са всички автомобили са проходите "Троянски", "Златишки" и "Върбишки".

Пътуващите през "Превала" трябва задължително да са с вериги, а товарните превозни средства да са без ремаркета и полуремаркета. През проходите "Рожен" и "Печинско" е необходимо товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета.

Ограничено е движението на товарни автомобили над 10 тона през "Котленския" проход. Шофьорите могат да преминават през Прохода на Републиката. За превозни средства над 12 тона е ограничено движението през "Обзорски" проход - Обзор - Слънчев бряг.

Пътят през прохода "Шипка" е отворен за движение. До 31 март през прохода е забранено движението на превозни средства, превозващи товари с технически допустима максимална маса над 12 тона, както и преминаването с ремаркета и полуремаркета над 10 тона.

Ограничено е движение на превозни средства над 12 тона през "Петрохан", а над 10 тона през проходите "Твърдишки" и "Вратник". "Дюлинския" проход е затворен за тежкотоварни автомобили.

Близо 170 машини по улиците на София

Близо 170 машини почистват снега по улиците в София, съобщиха от Столична община.

Направена е обработка със смеси срещу заледяване на улиците, по които се движи градския транспорт във всички 24 райони на столицата. Обработена и Южната дъга на околовръстното шосе.

Фирмите, ангажирани със снегопочистването са обработвали настилки и на опасни и стръмни пътни участъци и мостове, на места е избутван снежна маса.

В момента продължават обработки на улици в районите "Връбница", "Витоша", "Искър" и други. Опесъчени са пътищата за Златните мостове и Алеко.

Градският транспорт се движи нормално по всички свои маршрути.

София е проходима при зимни условия.

На път само с подходящи гуми

Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите да тръгват на път само с подходящи гуми. Да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки въведените ограничения и указанията на "Пътна полиция".

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на почистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20.

Споделяне

Още от България