Пътят София-Перник през Владая ще бъде затворен за ремонт от 23 октомври

Пътят София-Перник през Владая ще бъде затворен за ремонт от 23 октомври

Пътят София-Перник през Владая ще бъде затворен за ремонт от вторник, 23 октомври, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура". До началото на ноември трафикът ще бъде пренасочен през магистрала "Люлин". Ограниченията няма да важат за градския транспорт.

По магистрала "Люлин" са възможни задръствания, заради участъците, които все още са в ремонт.

За улеснение на трафика по магистрала "Люлин" в пиковите часове ще има реверсивно движение в отсечката в района на свлачището при 9-ти километър. От 7 ч. до 13 ч., когато трафикът от Перник към София е по-интензивен, ще има една лента в посока Перник и две ленти за София. От 13 ч. до 7 ч. сутринта на следващия ден съответно ще има две ленти за Перник и една за София. Скоростта на движение в този участък от автомагистралата ще е ограничена до 50 км/час.

Движението по магистрала "Люлин" не може да бъде пуснато по-рано ( първоначалните планове бяха това да стане на 22 октомври), тъй като продължава монтажът на анкери и мрежи на свлачището при 9-ти километър. Очаква се аварийно-възстановителните дейности да завършат до 26 октомври.

Ремонтът на пътя през Владая ще започне на 23 октомври и целта е да приключи до началото на ноември. Ще се ремонтира около 1.5 км. пътна настилка.

Споделяне

Още по темата

Още от България