Пътят София-Пирдоп бе обновен с 29 млн. лв.

Реконструираният 55-километров път София-Пирдоп бе открит в четвъртък в Челопеч от регионалния министър Лиляна Павлова, Маркус Репник, постоянен представител в България на Световната банка, финансирала проекта, и кмета на община Челопеч Алекси Кесяков.

Обновеният участъкът свързва София с Елин Пелин, Горна Малина, Мирково и Челопеч и се свързва с вече рехабилитираното шосе от Челопеч до Сопот. Трасето е важно за връзката на столицата с населени места и индустриални зони от Централна България по направлението Сливен – Бургас, посочват от пътната агенция.

 

Пътят бе реконструиран с 28 954 747 лв., от които 90 % бяха осигурени от Световната банка, а останалите от държавния бюджет. Изпълнител на обекта бе Сдружение "ПАМ-2009” ЗЗД. Консултант е "Интегра Инженеринг”, а авторският надзор е осъществен от "Пътпроект”.

 

"Не делим пътищата на малки и големи. За нас всички те са важни. С изграждането на добри и безопасни пътища стимулираме хората да останат да живеят в родните си места", заяви при рязането на лентата Лиляна Павлова. Репник изрази надежда, че "пътният проект ще свърже много хора и добри идеи за бъдещето на България", пише в съобщение на регионалното ведомство.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?