Павел Чернев изключен от групата на “Атака”

Депутатът Павел Чернев е изключен от парламентарната група на коалиция “Атака”, съобщи в сряда в началото на заседанието на Народното събрание председателят му Георги Пирински. Мотивите на групата са “системно нарушаване на реда, обидни квалификации и нетърпимост към членове и ръководството на групата, както и политическо разграничаване от нейните принципи”.

Самият Чернев, който беше дясна ръка на председателя на партия “Атака” Волен Сидеров до скандала с побоя на магистрала “Тракия” през пролетта, коментира, че причината за изключването му е, че е оглавил Българската национално-радикална партия (БНПР). Чернев бе изключен от партията, но остана в групата ѝ.

“В "Атака" вече няма националисти, страхът от факта, че оглавих Българската национално-радикална партия, явно е продиктувал това малодушно решение и тези малодушни мотиви”, каза пред журналисти Чернев. "Напуснах лоното на атакизма и продължих да бъда такъв, какъвто съм – истински националист, доказано и от оглавяването на БНРП от мен", добави той.

"БНРП е най-старата националистическа партия и в момента, в който тя беше представена от народен представител, тези хора се уплашиха и явно мотивацията им не е националистическа, не е патриотична, на мен ми приличат повече на болшевики", каза още депутатът.

Чернев заяви още, че разбрал за изключването си от квесторите сутринта. "Страхлива работа, никой няма доблестта да дойде да ми го каже в очите, все едно на някое канапенце са се събрали да го гласуват", коментира той.

Потърсен за коментар, лидерът на “Атака” Волен Сидеров каза: “Едно време - в национално-освободителното движение, предателството се е наказвало със смърт". Той допълни, че решението за изключването на Чернев от групата е взето отдавна, но сега е било реализирано.

След излизането на Чернев от групата на “Атака” тя остава с 13 депутати, колкото са и членовете на БНС. В началото на мандата на 40-тото Народно събрание групата бе с 21 членове.

Споделяне

Още от България