Павел Дочев вече не е треньор на ЦСКА

Павел Дочев вече не е треньор на ЦСКА
Павел Дочев напусна ЦСКА след трагичното начало на сезона и се очаква временно да бъде заместен от почетния президент Димитър Пенев.

"В България се сблъсках с много трудности и пречки. Един от главните проблеми е манталитетът като цяло. Не усетих подкрепа в работата си. Тръгвам си с високо вдигната глава”, заяви Дочев, който след дълги години в Германия се завърна, за да поеме ЦСКА.

Дочев остава на работа в ЦСКА и ще бъде начело на скаутския отдел. Собствениците от "Титан" все още обаче не са излезли с официална информация кой ще е новият треньор.

Под ръководството на Дочев "армейците" допуснаха две загуби за първенството от Левски и Черноморец, а в събота завършиха 2:2 с Видима – Раковски. В четвъртък ЦСКА излиза в първи мач от плейофа за влизане в груповата фаза на Лига Европа срещу ТНС от УЕЛС.

Класирането на предварително сочения за фаворит ЦСКА обаче съвсем не е сигурно, след като до момента "червените" показват безобразна игра, а новите попълнения, основно италианци, не показват качества и не могат да се впишат в отбора. Българите футболисти на ЦСКА пък не се отнасят приятелски към чуждестранните си колеги, тъй като стана ясно, че те взимали много по-високи заплати от тях.

Миналата седмица Дочев обясни, че новите футболисти са били привлечени, след проверка в Интернет.

Дочев, който е бил треньор на германския нискоразреден Падерборн, призна в понеделник, че част от футболистите са го бойкотирали.

"Част от футболистите имаха уважение и респект към мен, но друга част не бяха съгласни с моите методи и поставяха всичко под въпрос", каза Дочев.

Спортният директор на ЦСКА Емил Костадинов остава на поста си.

Споделяне

Още по темата

Още от Спорт