Павел Найденов не вижда връзка между убийствата на Илия Павлов и сестра му

Павел Найденов не вижда връзка между убийствата на Илия Павлов и сестра му

Няма нищо общо между убийствата на сина ми Илия Павлов и дъщеря ми Славка Найденова, заяви пред журналисти в четвъртък в София бащата Павел Найденов. Славка Найденова и синът ѝ Пол Уилсън бяха открити убити във вторник в дома им в малко селище близо до Вашингтон. Повдигнати бяха обвинения за убийството им към рускинята Наталия Уилсън, съпруга на Лесли Уилсън, бивш съпруг на Славка и баща на Пол.

Славка загина седем години след като брат ѝ Илия Павлов бе застрелян в София пред входа на офиса на считаната за могъща корпорация "Мултигруп". Убийството му остана неразкрито, а корпорацията се разпадна, като бащата наследи част от бизнеса на сина, а друга част бе поета от хора, близки до жената на Илия Дарина.

Павел Найденов нямаше какво повече да каже за смъртта на дъщеря си, защото не знаеше никакви подробности. Той вече бе забравил думите си от сряда, когато заяви афектирано, че убийството на дъщеря му не е случайно, и че на рускинята е било платено, за да го извърши.

За смъртта на сина си Павел Найденов каза, че е бил убит "от агресивната конкуренция и призова хората да вървят по пътя на професионалната и интелектуална подготовка, а не по този на агресията".

"Не можах да опазя децата си, но колкото сили имам, ще се боря с това", добави Павел Найденов.

Илия Павлов натрупа милионите с в началото на прехода по начина, по който това се извършваше в България. Парите за началото на бизнеса му също бяха дадени по обичайния начин, не без връзките на баща му с БКП и службите за сигурност. На Илия принадлежи и знаменитата фраза за гущера и късането на опашката от времето, когато, натрупал състоянието си, той много искаше да излезе на светло и да бъде приеман като "уважаван" член на обществото.

От насилствена смърт умря и Филип Найденов - Фатик, сочен за крупна фигура в международния трафик на амфетамини. Фатик носеше името на Павел Найденов, когото считаше за свой духовен баща.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?