Павлова: Еднодневна винетка няма да има

Павлова: Еднодневна винетка няма да има

Еднодневна винетка, каквато предлага омбудсманът Мая Манолова, няма да има, съобщи пред "Дарик" в събота министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова. Тя подчерта, че никъде в Европейския съюз няма такава практика. 

Сред причините тя изтъкна и това, че разходите за отпечатване са по-високи от приходите.  

Министърът препоръча общественият защитник да не въвежда хората в заблуждение. Понастоящем винетката е ценна книга, която трябва да бъде залепена на колата, за да могат органите на реда да упражняват контрол, напомни тя. "Това, което тя (Манолова) каза, може би недоразбрала от системата, но ние ще и го разясним и заедно ще намерим най-доброто решение, е, че ние вече сме взели решение, променихме закона за въвеждането на електронни винетки и тол система", каза Павлова по повод предложението на Мая Манолова таксата да се плаща с есемес.

Най-късно след две години ще се въведе електронна винетка за автомобилите, а големите камиони ще плащат за изминат път с тол такса, като това ще може да става с есемес или онлайн.

 С въвеждането на електронната винетка годишният стикер вече няма да важи за период от една календарна година, а за период от 12 месеца, стана ясно от думите на регионалния министър.

Споделяне

Още от България

Къде му е мястото на Бойко Борисов?