Павлова очерта изборите и инфраструктурните проекти като приоритети за наследника й

Павлова очерта изборите и инфраструктурните проекти като приоритети за наследника й

Подготовката на предстоящите избори и работата по големите инфраструктурни проекти, финансирани по еврофондовете, очерта като приоритети на бъдещия служебен министър на регионалното развитие и благоустройството сегашният такъв в оставка Лиляна Павлова. Пред журналисти в четвъртък тя разчете задачите за наследника си.

 

Тъй като основната задача на служебния кабинет е подготовката на предсрочните избори Павлова очаква от бъдещия министър на регионалното развитие и благоустройството навременна актуализация и отпечатване на коректни избирателни списъци, както и да разработи електронната и SMS-проверка на секциите за пускане на бюлетина от конкретен гласоподавател и за заявление за гласуване в чужбина.

 

Павлова посочи също така необходимостта Агенция “Пътна инфраструктура“ да довърши големите проекти по оперативна програма "Транспорт" и "Регионално развитие". До края на април трябва да се направи оценката и да одобри финансирането от 180 млн.лева за 36-те големи града за подобряване на градската среда. Трябва да продължат преговорите по новата оперативна програма, като целта е до лятото да стане ясен нейният обхват и финансовите ѝ параметри, каза министърът в оставка.

 

Голяма част от магистрала "Тракия" е готова, остават само 35 километра, за да бъде завършена, има обективна възможност това да се случи в срок, ако строителят се мобилизира напълно, обясни още Павлова. Това, по думите ѝ, означава строителят да работи на "пълни обороти", да работи с максималните смени и да има достатъчно оборотни средства да завърши участъка. Това е и голямото предизвикателство пред него, надявам се, че той ще бъде отговорен строител, тези които трябва да го подкрепят, ще го подкрепят да го направи, заяви министърът.

 

Лиляна Павлова, която присъстваше на подписването на договор за строежа на обхода на Врача, не коментира информация, че тя ще оглави листата на ГЕРБ във Варна.

 

Обходният път на Враца ще се изгражда от обединение "Обход Враца", в което участват "Трейс Груп Холд" и "Пи Ес Ай", Стара Загора. Договорът е за 14.6 млн. лв. с ДДС и според него дългият 6.8 км участък трябва да е готов за 360 календарни дни.

Споделяне

Още от България