Пазарджик погреба убитите сестри Белнейски

Пазарджик погреба убитите сестри Белнейски

Пазарджишката полиция има задържан заподозрян, при който има съвпадение на генетичен материал, взет от двете убити сестри Росица и Кристина Белнейски, съобщи в петък БНР, като се позова на неофициална информация.

Същия ден момичетата бяха погребани в пазарджишкия квартал “Главиница”, който се намира на 2 км от града. На поклонението присъстваха повече от 1000 души, сред които близки и приятели на двете сестри, представители на местната власт и директорът на местната полиция.

Телата на сестрите бяха открити в понеделник между Пещера и Брацигово.

Според официалната информация от полицията, кръгът на заподозрените е силно стеснен. Неофициалната е, че има задържани заподозрени и че убийството на момичетата е разкрито на 90%.

Телата са били предадени на родителите едва към 11 часа в петък заради сверяване на генетичен материал с един от заподозрените, като неофициалната информация е, че генетичният материал е съвпаднал. Версията е, че децата са убити в неделя като преди това са забелязани в Брацигово.

Очаква се късно вечерта РДВР-Пазарджик да даде брифинг по въпроса.

Според все още предварителните данни, семейство е забелязало в неделя черен луксозен джип близо до мястото, където бяха открити телата на момичетата. Няма официална информация, че джипът има нещо общо със случая.

Според местните кореспонденти, жителите на квартала, където бяха погребани момичетата, са започнали подписка с настояване за възстановяване на смъртното наказание при такива жестоки престъпления.

Съучениците на двете сестри са изпратили открито писмо до президента и до председателя на НС и до министър-председателя. Те питат как да останат да живеят в България, когато не може да се гарантира тяхната сигурност.

В автоколона на погребението е пристигнала и група от партия “Атака”, начело с лидера Волен Сидеров.

По-късно, на митинг в центъра на града той обяви, че ще прави паралелно разследване, тъй като имал съмнения, че полицията ще потули част от фактите, така, както бил потулен случаят с убийството на професор Калоянов в София. Сидеров допълни, че за свой източник разчита на медиите.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате българската позиция за кризата около Украйна?