pCloud дава 20 000 долара за разбиване на системата му за защита

Над 2000 хакери от цял свят до сега не са успели

pCloud дава 20 000 долара за разбиване на системата му за защита

Технологичната компания за облачни услуги pCloud дава 20 000 долара за разбиване на криптиращата система за защита pCloud Crypto Challenge. Срокът да се пробие е до 28 декември 2015 г., съобщиха от компанията.

До момента повече от 2000 хакери от цял свят са направили неуспешен опит да пробият криптиращата система за защита на компанията за облачни услуги.

Най-много хакерски атаки са направени от САЩ – 22.05%, следвани от България с 13.33%, Индия – 11.81% и Великобритания – 10.14%.

Липсата на успешен опит доказва, че криптиращата система на компанията предлага най-сигурната защита на информация до момента, посочват от pCloud.

Този резултат се потвърждава доклада на норвежката компания Mnemonic. Тя е одитирала pCloud, че услугата pCloud Crypto е наистина сигурна и непробиваема.

"За да покажем колко сме уверени в работата си, в предизвикателството ще подложим на тест истинската платформа на pCloud", обяви изпълнителният директор на компанията Тунио Зафер.

При регистриране участниците получават достъп до профил на компанията, съдържащ криптирана папка с информация. Всеки, успял да дешифрира заключената информация, ще вземе награда от 20 000 долара или еквивалента им в Bitcoin, обещават от pCloud.

"pCloud Crypto е революционен начин за защита на личните файлове на нашите потребители", каза Тунио Зафер. По думите му потребителят получава от системата уникален ключ, който му позволява единствен достъп до качените файлове. Дори администраторите на pCloud не могат да видят какво има в криптираните папки, твърди Зафер.

Споделяне

Още от Бизнес