Pecha Kucha Night тази нощ в УАСГ

Pecha Kucha Night тази нощ в УАСГ

Четвъртък, 4 март, в 20.20 часа започва първата за 2010 г. Pecha Kucha Sofia.  Очакваното с нетърпение от дизайнери, архитекти и други креативни хора събитие ще се проведе в аула "Максима“ на УАСГ в София.

За онези, които са наясно с Pecha Kucha (произнася се "Пе -Чак -Ча”, с ударение върху средната сричка, и на японски обозначава шумът от неангажиращ разговор или "лафче”), няма нужда от много обяснения. Онези, които не знаят, но се интересуват от архитектура, дизайн и иновации, вероятно ще станат фенове на иновативния формат за представяне на идеи, проекти и визии, лансиран от архитектите Астрид Клайн и Марк Дайтъм през 2003 г. в техния клуб SuperDeluxe в Токио.

Всеки от презентаторите илюстрира идеите си с 20 слайда (обикновено на Power Point), като всеки от слайдовете се появява на екрана автоматично, за 20 секунди. Общо 6 минути и 40 секунди за цялата презентация.

Идеята зад този формат е презентациите да бъдат максимално "стегнати”, нивото на интерес сред аудиторията – високо, и колкото се може повече творци да имат възможност да споделят своите идеи и проекти в рамките на една вечер.

Повече информация за Pecha Kucha Night може да се намери на сайта

За презентациите може да прочетете повече на сайта.

Споделяне

Още от