Pecha Kucha Night тази нощ в УАСГ

Pecha Kucha Night тази нощ в УАСГ

Четвъртък, 4 март, в 20.20 часа започва първата за 2010 г. Pecha Kucha Sofia.  Очакваното с нетърпение от дизайнери, архитекти и други креативни хора събитие ще се проведе в аула "Максима“ на УАСГ в София.

За онези, които са наясно с Pecha Kucha (произнася се "Пе -Чак -Ча”, с ударение върху средната сричка, и на японски обозначава шумът от неангажиращ разговор или "лафче”), няма нужда от много обяснения. Онези, които не знаят, но се интересуват от архитектура, дизайн и иновации, вероятно ще станат фенове на иновативния формат за представяне на идеи, проекти и визии, лансиран от архитектите Астрид Клайн и Марк Дайтъм през 2003 г. в техния клуб SuperDeluxe в Токио.

Всеки от презентаторите илюстрира идеите си с 20 слайда (обикновено на Power Point), като всеки от слайдовете се появява на екрана автоматично, за 20 секунди. Общо 6 минути и 40 секунди за цялата презентация.

Идеята зад този формат е презентациите да бъдат максимално "стегнати”, нивото на интерес сред аудиторията – високо, и колкото се може повече творци да имат възможност да споделят своите идеи и проекти в рамките на една вечер.

Повече информация за Pecha Kucha Night може да се намери на сайта

За презентациите може да прочетете повече на сайта.

Още от

Адекватни ли са мерките за кризите с водата и боклука?