"Педофилската партия" в Холандия се саморазпусна

Холандската партия, която се бореше да намали минималната законова граница за сексуален живот до 12 годишна възраст, обяви своето саморазпускане в понеделник, съобщи АП, цитирана от БТА. Тя стана известна в страната като "педофилската партия".

Причина за прекратяването на "партийния живот" стана факта, че за втори пореден път не бяха събрани достатъчно подписи за участие в парламентарните избори. Минималният необходим брой подписи е 600. В същото време, за да бъде спечелено място в холандския парламент, са необходими поне 60 000 гласа.

Формирането на партията през 2006 година стана повод за множество дебати в Холандия и привлече голямо внимание на международната общност към вътрешния политически живот в държавата. Основателите на формацията я кръстиха с името "Партия за братска любов, свобода и разнообразие".

След съобщаването за нейното закриване, вече бившите партийни членове коментираха, че "дебатите около характера на групата направили невъзможно реалното обсъждане на политическите ѝ цели".

Споделяне

Още от Европа

Какво очаквате да свърши служебното правителство?