Педофилски скандал в малък британски град

Педофилски скандал в малък британски град
Независимо разследване започна във Великобритания след разкритието на педофилски скандал в английския град Телфорд, който потресе обществеността, предаде Франс прес, цититана от БТА.
 
Според разследване на британския вестник "Сънди мирър" до 1000 деца, сред които най-малките на 11 години, са били жертви на агресия и изнасилване, понякога колективно, от 80-те години насам в Телфорд - град с население от 170 000 души в Централна Англия. Полицията не е успяла да разбие педофилската мрежа в града, допълва изданието.
 
В сряда пред британските депутати британският премиер Тереза Мей каза, че е шокирана от разкритията и нарече случилото се "ужасяващо". Тя подчерта, че е необходимо възможно най-бързо провеждането на разследване за установяването на истината. Разследването се води от независим орган, който проверява дали институциите са извършили всичко необходимо, за да защитят децата.
 
Пред "Сънди мирър" 14-годишно момиче от Телфорд разказа, че е било принудено да има сексуални отношения с няколко мъже в ресторанти или мизерни къщи. След това то отивало в местна клиника два пъти седмично, за да вземе хапчета срещу забременяване, но никой не му задал въпроса защо се нуждае от тях. Нейните нападатели я заплашвали със саморазправа, ако проговори.
 
Депутатката от Телфорд от Консервативната партия Луси Алън каза, че жертвите на педофилската мрежа в града са били често пъти бели момичета от работнически семейства, които са имали различни проблеми и точно затова нападателите ги взимали на прицел.
Споделяне

Още от Свят

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?