Пеевски и Цветанов имали и разговори с "политически оттенък"

Задочната кавга колко пъти и къде са се виждали продължава, без отговор какво са си говорили

Пеевски и Цветанов имали и разговори с "политически оттенък"

Бившите съюзници и днешни противници Цветан Цветанов и Делян Пеевски продължиха задочния спор колко пъти, къде и по чия инициатива са се виждали, грижливо избягвайки отговор на въпроса защо са правили това и какви теми са обсъждали. Засега е известно признанието на депутата от ДПС и медиен магнат Пеевски, че медиите му опъвали "чадър" над "престъпни босове" по молба на бившия вътрешен министър Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ отрича това, но в понеделник открехна още малко завесата, казвайки, че някои от разговорите му с Пеевски имали "политически оттенък". "Казвал ми е, че не се възприема добре от техния лидер тогава - Ахмед Доган, ходенето в смесените региони. Но това само съм го чул и съм продължил да работя по същия начин", сподели Цветан Цветанов в сутрешния блок на бТВ.

Пеевски, който не е стъпвал в парламента от 14 юни м.г., когато бе злополучно избран за председател на ДАНС, в последните месеци избра за своя институционална трибуна агенция Пик, където "обнародва" интервюта и позиции в отговор на Цветанов. И този път той реагира възмутено на "лъжите", заявявайки пред Пик, че никога не е молил бившия министър за срещи и контактите били само по желание на Цветанов.

Пеевски спомена за техен разговор - по време на "президентската кампания, спечелена от Плевнелиев. Той (Цветанов) поиска спешна среща с мен, имал някакъв проблем", каза Пеевски, без да дава повече подробности.

Преди това Цветанов съобщи, че Делян Пеевски му се обаждал с покана за кафе в хотел "Берлин”, за който се смята, че е собственост на депутата от ДПС, но той отрича. Цветанов обаче отказал поканата. "Никога не се е срещал с този депутат извън министерството”, заяви бившият вицепремиер и МВР шеф.

Той твърди, че докато е бил министър, се е виждал с Пеевски не повече от седем пъти, но последният го опроверга миналия месец с официална справка от МВР, от която се вижда, че е посещавал 40 пъти министерството. Веднага след това Цветанов поиска справка от МВР "по години, дни и часове за периода 27 юли 2009 г. – 13.03.2013 г." за визитите на Пеевски в сградата на МВР, в която обаче да се установи и кои точно служители е посещавал.

Зам.-председателят на ГЕРБ каза в понеделник, че макар още да не бил направил "засичане” между справките за срещите, той е открил несъответствия между "действителността и данните на Пеевски”.

"Има записана среща на 5 август, а аз тогава съм бил на морето. Има записани две срещи в един и същи ден, има записани срещи в събота и неделя – нещо, което никога не съм правил, освен за пресконференции”, заяви Цветанов пред бТВ.

Той добави, че част от разговорите му с Пеевски били с "политически оттенък”. "Казвал ми е, че не се възприема добре от техния лидер тогава - Ахмед Доган, ходенето в смесените региони. Но това само съм го чул и съм продължил да работя по същия начин. Ако съм имал други лични интереси – сега щях да съм участник с някакви фирми или членове на семейството ми щяха да са. Всички срещи до една са били по негово желание. Просто сега се дава тон за дискредитиране на опозиционна фигура преди европейските избори”, заяви бившият вътрешен министър по повод нападките на депутата от ДПС.

"Никога, абсолютно никога не съм молил лицето Цветанов за срещи с мен. Винаги контактите са били по негово желание", отвърна Делян Пеевски в "ексклузивна" реакция пред агенция Пик.

"Само веднъж срещите ни са били извън сградата на министерството. Беше по време на президентската кампания, спечелена от Плевнелиев. Той поиска спешна среща с мен, имал някакъв проблем. И аз му казах - окей, ела в офиса ми на улица "Бачо Киро". Това впрочем е общоизвестният ми офис, правя всичките си срещи там. И той дойде веднага. Това е, нищо повече. Не съм го канил в никакъв хотел, никога. Изобщо спирам да коментирам и да се занимавам с лъжите на това лице. Правя го за последен път, от уважение към агенция Пик", каза Пеевски.

Споделяне

Още по темата

Още от България